INZERCE

Omáčka Mornay

Mornay omáčka je tradičním prvkem francouzské kuchyně. Jedná se o variaci známé béchamelové omáčky s přídavkem sýra. Vyniká svou krémovou konzistencí a lahodnou chutí. Lze ji podávat k těstovinám, masu nebo zelenině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 50 g masla Přidáno do
  • 50 g hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 150 g sýra gruyère Přidáno do
  • 50 g strouhaného parmazánu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Špetka muškátového oříšku Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku.

2. Krok

Poté začneme pomalu a postupně do jíšky za stálého míchání přilévat mléko do té doby, dokud celé nevstřebáme. Důkladně promícháme, abychom předešli vzniku hrudek.

3. Krok

Nyní přidáme strouhaný sýr gruyère a parmazán a opět důkladně promícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.

4. Krok

Nakonec ochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem podle chuti.

INZERCE
5. Krok

Omáčka Mornay je hotová a můžeme ji podávat.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Omáčka Mornay

Mornay omáčka je tradičním prvkem francouzské kuchyně. Jedná se o variaci známé béchamelové omáčky s přídavkem sýra. Vyniká svou krémovou konzistencí a lahodnou chutí. Lze ji podávat k těstovinám, masu nebo zelenině.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku.

2. Krok

Poté začneme pomalu a postupně do jíšky za stálého míchání přilévat mléko do té doby, dokud celé nevstřebáme. Důkladně promícháme, abychom předešli vzniku hrudek.

3. Krok

Nyní přidáme strouhaný sýr gruyère a parmazán a opět důkladně promícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.

4. Krok

Nakonec ochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem podle chuti.

5. Krok

Omáčka Mornay je hotová a můžeme ji podávat.

Ingredience
50 g
masla
50 g
hladké mouky
500 ml
mléka
150 g
sýra gruyère
50 g
strouhaného parmazánu
sůl a pepř podle chuti
Špetka muškátového oříšku