INZERCE
Omáčka Mornay
Mornay omáčka je tradičním prvkem francouzské kuchyně. Jedná se o variaci známé béchamelové omáčky s přídavkem sýra. Vyniká svou krémovou konzistencí a lahodnou chutí. Lze ji podávat k těstovinám, masu nebo zelenině.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 50 g masla
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- 150 g sýra gruyère
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
- Špetka muškátového oříšku
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku.
2. Krok
Poté začneme pomalu a postupně do jíšky za stálého míchání přilévat mléko do té doby, dokud celé nevstřebáme. Důkladně promícháme, abychom předešli vzniku hrudek.
3. Krok
Nyní přidáme strouhaný sýr gruyère a parmazán a opět důkladně promícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.
4. Krok
Nakonec ochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem podle chuti.
5. Krok
Omáčka Mornay je hotová a můžeme ji podávat.