INZERCE

Omáčka Mornay

Mornay omáčka je tradičním prvkem francouzské kuchyně. Jedná se o variaci známé béchamelové omáčky s přídavkem sýra. Vyniká svou krémovou konzistencí a lahodnou chutí. Lze ji podávat k těstovinám, masu nebo zelenině.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 50 g masla Přidáno do
  • 50 g hladké mouky Přidáno do
  • 500 ml mléka Přidáno do
  • 150 g sýra gruyère Přidáno do
  • 50 g strouhaného parmazánu Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • Špetka muškátového oříšku Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku.

2. Krok

Poté začneme pomalu a postupně do jíšky za stálého míchání přilévat mléko do té doby, dokud celé nevstřebáme. Důkladně promícháme, abychom předešli vzniku hrudek.

3. Krok

Nyní přidáme strouhaný sýr gruyère a parmazán a opět důkladně promícháme, dokud se sýr úplně nerozpustí.

4. Krok

Nakonec ochutíme špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem podle chuti.

5. Krok

Omáčka Mornay je hotová a můžeme ji podávat.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Sušenky

20 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2785 recepty

Pečivo

521 recepty

Saláty

265 recepty

Bezmasé pokrmy

1333 recepty