INZERCE
Zdroj: FB: Pečeme s láskou
Obrácený švestkový koláč
Koláč je skvělé spojení sladkých, zralých švestek a lehkého těsta, které se při pečení krásně propečuje šťávou ze švestek.
INZERCE
Ingredience
porce
15
Těsto:
- 4 ks vejce
- 10 lžic krystalu
- 5 lžic oleje
- 20 lžic mléka
- 20 lžic polohrubé mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 Lžíce holandského kakaa
Ostatné:
- 700 g švestek
- 3 Lžíce krystal cukr
- 3 Lžíce dětské krupičky
- 3 ks zakysané smetany
- 3 ks vanilkového cukru
- čokoláda na strouhání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Z výše uvedených ingrediencí vyšlehejte těsto, které rozdělte na 2 části. Do jedné části přidejte kakao.
2. Krok
Švestky treba omýt a vypeckovat.
3. Krok
Švestky položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem.
4. Krok
Posypte je cukrem a pečte 15 minut při 220 °C.
5. Krok
Poté je posypeme krupicí.
6. Krok
Na švestky navršte bílé těsto a poté hnědé těsto. Pečte 20 minut při 180 °C.
7. Krok
Po vychladnutí koláč otočte a potřete zakysanou smetanou.