INZERCE

Zdroj: min che from Pexels

Nepečené tiramisu

Toto je recept na snadné nepečené tiramisu bez mascarpone, které jsem několikrát připravila pro přátele a rodinu. Místo mascarpone jsem použila již běžně dostupnou ricottu a sladkou smetanu. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří mascarpone nemají rádi nebo ho nemohou jíst. Tiramisu je krémové, lahodné a rychle připravené.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 250 gramy Ricotta Přidáno do
  • 200 ml Sladká smetana Přidáno do
  • 100 gramy moučkový cukr Přidáno do
  • 1 balení E-mail Přidáno do
  • 200 ml Silné espresso nebo černá káva Přidáno do
  • 2 lžíce Rum (nepovinné) Přidáno do
  • 3 lžíce Kakaový prášek Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

V míse ručně nebo elektrickým mixérem vyšlehejte ricottu se sladkou smetanou a moučkovým cukrem. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.

2. Krok

V malé misce smíchejte espresso s rumem. Sušenky krátce namočte do této směsi a položte na dno podlouhlé zapékací misky.

3. Krok

Na vrstvu sušenek rozetřete vrstvu ricottové směsi. Postup opakujte (sušenky - krém), dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vrchní vrstvu by měl tvořit krém.

4. Krok

Hotové tiramisu posypte kakaovým práškem. Dezert uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Nepečené tiramisu

Toto je recept na snadné nepečené tiramisu bez mascarpone, které jsem několikrát připravila pro přátele a rodinu. Místo mascarpone jsem použila již běžně dostupnou ricottu a sladkou smetanu. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří mascarpone nemají rádi nebo ho nemohou jíst. Tiramisu je krémové, lahodné a rychle připravené.

40
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse ručně nebo elektrickým mixérem vyšlehejte ricottu se sladkou smetanou a moučkovým cukrem. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.

2. Krok

V malé misce smíchejte espresso s rumem. Sušenky krátce namočte do této směsi a položte na dno podlouhlé zapékací misky.

3. Krok

Na vrstvu sušenek rozetřete vrstvu ricottové směsi. Postup opakujte (sušenky - krém), dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vrchní vrstvu by měl tvořit krém.

4. Krok

Hotové tiramisu posypte kakaovým práškem. Dezert uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

Ingredience
250 gramy
Ricotta
200 ml
Sladká smetana
100 gramy
moučkový cukr
1 balení
E-mail
200 ml
Silné espresso nebo černá káva
2 lžíce
Rum (nepovinné)
3 lžíce
Kakaový prášek