:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/oVMsZAxju8CURGD0NMTK/6181c3753bf6b34df3ed3319f95844.jpeg)
Zdroj: min che from Pexels
Nepečené tiramisu
Toto je recept na snadné nepečené tiramisu bez mascarpone, které jsem několikrát připravila pro přátele a rodinu. Místo mascarpone jsem použila již běžně dostupnou ricottu a sladkou smetanu. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří mascarpone nemají rádi nebo ho nemohou jíst. Tiramisu je krémové, lahodné a rychle připravené.
Ingredience
- 250 gramy Ricotta
- 200 ml Sladká smetana
- 100 gramy moučkový cukr
- 1 balení E-mail
- 200 ml Silné espresso nebo černá káva
- 2 lžíce Rum (nepovinné)
- 3 lžíce Kakaový prášek
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
V míse ručně nebo elektrickým mixérem vyšlehejte ricottu se sladkou smetanou a moučkovým cukrem. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.
V malé misce smíchejte espresso s rumem. Sušenky krátce namočte do této směsi a položte na dno podlouhlé zapékací misky.
Na vrstvu sušenek rozetřete vrstvu ricottové směsi. Postup opakujte (sušenky - krém), dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vrchní vrstvu by měl tvořit krém.
Hotové tiramisu posypte kakaovým práškem. Dezert uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Nepečené tiramisu
Toto je recept na snadné nepečené tiramisu bez mascarpone, které jsem několikrát připravila pro přátele a rodinu. Místo mascarpone jsem použila již běžně dostupnou ricottu a sladkou smetanu. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří mascarpone nemají rádi nebo ho nemohou jíst. Tiramisu je krémové, lahodné a rychle připravené.
V míse ručně nebo elektrickým mixérem vyšlehejte ricottu se sladkou smetanou a moučkovým cukrem. Míchejte, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs.
V malé misce smíchejte espresso s rumem. Sušenky krátce namočte do této směsi a položte na dno podlouhlé zapékací misky.
Na vrstvu sušenek rozetřete vrstvu ricottové směsi. Postup opakujte (sušenky - krém), dokud nespotřebujete všechny ingredience. Vrchní vrstvu by měl tvořit krém.
Hotové tiramisu posypte kakaovým práškem. Dezert uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Jak jste tento recept připravili?