INZERCE
Zdroj: Afonkin_Yuriy from Getty Images
Nejlepší perníčky
Vyzkoušejte tento recept na nejlepší měkké perníčky, které jsou ideálním doplňkem ke kterékoliv příležitosti.
INZERCE
Ingredience
porce
20
Koš
- 500 g mouka hladká speciální
- 200 g Med
- 200 g cukr
- 100 g máslo
- 2 kus Vejce
- 1 čajová lžička Jedlá soda
- 1 čajová lžička Hřebíček
- 1 čajová lžička skořice
Nářadí
- 1 kus bílek
- 250 g moučkový cukr
- 1 čajová lžička citronová šťáva
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Do misky smíchejte mouku, cukr, hřebíčky, skořici a jedlou sodu.
2. Krok
Přidejte med, máslo a vejce a vypracujte hladké těsto.
3. Krok
Těsto vyválejte na pomoučené desce na tloušťku cca 0,5 cm.
4. Krok
Tvaroh rozkrájejte na malé kousky a rozdělte do těsta.
5. Krok
Vyřezávejte vánoční tvary pomocí formiček.
6. Krok
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut.
7. Krok
Z bílků, moučkového cukru a citrónové šťávy připravte polevu.
8. Krok
Nechejte medovníky vychladnout a pak je polejte.