INZERCE
Zdroj: Pixabay
Nejlepší jablečný štrúdl
Recept na štrúdl je tradiční vánoční pečivo původem z Německa, populární i v české kuchyni. Chutná sladce, ale nepřebytečně, na chuť přijdou také všechny typy ovoce a ořechů.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 150 ml vlažné vody
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g jablek
- 120 g cukru
- 120 g rozinek
- 100 g nasekaných ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy)
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citronové kůry
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Mícháme z mouky, soli, vlažné vody a vejce těsto. Když je hladké, dáme ho na chvíli odpočívat.
2. Krok
Jednotlivé pláty těsta rozválíme a pokapeme rozpuštěným máslem.
3. Krok
Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s cukrem, ořechy, citronovou kůrou, rozinkami a skořicí.
4. Krok
Na těsto rovnoměrně rozložíme jablečnou směs.
5. Krok
Těsto s jablečnou směsí zrolujeme a položíme na plech potřený máslem.
6. Krok
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 180 stupňů.
7. Krok
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.