:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/hErxdd9Q_FAbq9YCgeue/6d556b378c3f25dba50009391b662e.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Nejlepší jablečný štrúdl
Recept na štrúdl je tradiční vánoční pečivo původem z Německa, populární i v české kuchyni. Chutná sladce, ale nepřebytečně, na chuť přijdou také všechny typy ovoce a ořechů.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- 150 ml vlažné vody
- 80 g rozpuštěného másla
- 500 g jablek
- 120 g cukru
- 120 g rozinek
- 100 g nasekaných ořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy)
- 1 lžička skořice
- 1 lžička citronové kůry
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Mícháme z mouky, soli, vlažné vody a vejce těsto. Když je hladké, dáme ho na chvíli odpočívat.
Jednotlivé pláty těsta rozválíme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s cukrem, ořechy, citronovou kůrou, rozinkami a skořicí.
Na těsto rovnoměrně rozložíme jablečnou směs.
Těsto s jablečnou směsí zrolujeme a položíme na plech potřený máslem.
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 180 stupňů.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Nejlepší jablečný štrúdl
Recept na štrúdl je tradiční vánoční pečivo původem z Německa, populární i v české kuchyni. Chutná sladce, ale nepřebytečně, na chuť přijdou také všechny typy ovoce a ořechů.
Mícháme z mouky, soli, vlažné vody a vejce těsto. Když je hladké, dáme ho na chvíli odpočívat.
Jednotlivé pláty těsta rozválíme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s cukrem, ořechy, citronovou kůrou, rozinkami a skořicí.
Na těsto rovnoměrně rozložíme jablečnou směs.
Těsto s jablečnou směsí zrolujeme a položíme na plech potřený máslem.
Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut na 180 stupňů.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Jak jste tento recept připravili?