Zdroj: photosimysia from Getty Images
Mrkvový dort se zakysanou smetanou
Recept na lahodný mrkvový dort se zakysanou smetanou. Zakysaná smetana dodává tomuto tradičnímu dortu chutný kyselý kontrast, který skvěle doplňuje sladkost mrkve.
Ingredience
- 2 ks Mrkev
- 300 g Mouka
- 250 g Cukr
- 1 bal prášek do pečiva
- 1⁄2 lžíce Soli
- 200 ml oleje
- 4 ks Vejce
- 1 lžíce Vanilkový extrakt
- 200 ml Zakysaná smetana
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte formu na buchtu. Vymažte ji tukem a vysypte moukou.
Pak v míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
V jiné míse smíchejte olej, vejce, vanilkový extrakt a nakonec postupně přidejte nastrouhanou mrkev.
Nyní přidejte suchou směs do mísy s mrkví a za stálého míchání přidejte zakysanou smetanu. Pokud chcete, aby byl dort opravdu hladký, dbejte na to, abyste ho nepromíchali příliš.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50-60 minut.
Nakonec nechte koláč vychladnout, než ho vyjmete z formy. Je to důležité, protože pokud ho vyndáte příliš brzy, může se rozpadnout.