INZERCE

Zdroj: photosimysia from Getty Images

Mrkvový dort se zakysanou smetanou

Recept na lahodný mrkvový dort se zakysanou smetanou. Zakysaná smetana dodává tomuto tradičnímu dortu chutný kyselý kontrast, který skvěle doplňuje sladkost mrkve.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 ks Mrkev Přidáno do
  • 300 g Mouka Přidáno do
  • 250 g Cukr Přidáno do
  • 1 bal prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 lžíce Soli Přidáno do
  • 200 ml oleje Přidáno do
  • 4 ks Vejce Přidáno do
  • 1 lžíce Vanilkový extrakt Přidáno do
  • 200 ml Zakysaná smetana Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Nejprve si připravte formu na buchtu. Vymažte ji tukem a vysypte moukou.

2. Krok

Pak v míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

3. Krok

V jiné míse smíchejte olej, vejce, vanilkový extrakt a nakonec postupně přidejte nastrouhanou mrkev.

4. Krok

Nyní přidejte suchou směs do mísy s mrkví a za stálého míchání přidejte zakysanou smetanu. Pokud chcete, aby byl dort opravdu hladký, dbejte na to, abyste ho nepromíchali příliš.

INZERCE
5. Krok

Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50-60 minut.

6. Krok

Nakonec nechte koláč vychladnout, než ho vyjmete z formy. Je to důležité, protože pokud ho vyndáte příliš brzy, může se rozpadnout.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Mrkvový dort se zakysanou smetanou

Recept na lahodný mrkvový dort se zakysanou smetanou. Zakysaná smetana dodává tomuto tradičnímu dortu chutný kyselý kontrast, který skvěle doplňuje sladkost mrkve.

75
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve si připravte formu na buchtu. Vymažte ji tukem a vysypte moukou.

2. Krok

Pak v míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

3. Krok

V jiné míse smíchejte olej, vejce, vanilkový extrakt a nakonec postupně přidejte nastrouhanou mrkev.

4. Krok

Nyní přidejte suchou směs do mísy s mrkví a za stálého míchání přidejte zakysanou smetanu. Pokud chcete, aby byl dort opravdu hladký, dbejte na to, abyste ho nepromíchali příliš.

5. Krok

Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50-60 minut.

6. Krok

Nakonec nechte koláč vychladnout, než ho vyjmete z formy. Je to důležité, protože pokud ho vyndáte příliš brzy, může se rozpadnout.

Ingredience
2 ks
Mrkev
300 g
Mouka
250 g
Cukr
1 bal
prášek do pečiva
12 lžíce
Soli
200 ml
oleje
4 ks
Vejce
1 lžíce
Vanilkový extrakt
200 ml
Zakysaná smetana