INZERCE

Zdroj: S847 from Getty Images

Linecké pečivo bez mouky

Linecké těsto bez mouky je moje oblíbená volba, když chci udělat něco sladkého a zároveň zdravějšího.

INZERCE

Ingredience

porce
30
  • 200 g Mletá mandlová mouka Přidáno do
  • 100 g Mleté vlašské ořechy Přidáno do
  • 120 g Máslo Přidáno do
  • 70 g Erythritol (sladidlo) Přidáno do
  • 2 kus žloutky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • Vanilkový extrakt Přidáno do
  • Džem na zdobení Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve smíchejte suché ingredience: mandlovou mouku, mleté vlašské ořechy a špetku soli. Pokud nemáte doma mleté vlašské ořechy, můžete je jednoduše nasekat na malé kousky.

2. Krok

V jiné míse utřete máslo s erytritolem a přidejte žloutky a trochu vanilkového extraktu. Pokud nemáte doma erythritol, můžete použít jiné sladidlo, například stévii. Ujistěte se však, že dodržujete správné množství podle pokynů na obalu.

3. Krok

Poté postupně přidávejte suchou směs k máslové a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.

4. Krok

Těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru a nechte ho alespoň půl hodiny odpočívat v lednici.

INZERCE
5. Krok

Poté vykrajujte formičkami různé tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

6. Krok

Linecké těsto bez mouky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10-12 minut.

7. Krok

Po vychladnutí je slepíme džemem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Linecké pečivo bez mouky

Linecké těsto bez mouky je moje oblíbená volba, když chci udělat něco sladkého a zároveň zdravějšího.

90
Zápis
30
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve smíchejte suché ingredience: mandlovou mouku, mleté vlašské ořechy a špetku soli. Pokud nemáte doma mleté vlašské ořechy, můžete je jednoduše nasekat na malé kousky.

2. Krok

V jiné míse utřete máslo s erytritolem a přidejte žloutky a trochu vanilkového extraktu. Pokud nemáte doma erythritol, můžete použít jiné sladidlo, například stévii. Ujistěte se však, že dodržujete správné množství podle pokynů na obalu.

3. Krok

Poté postupně přidávejte suchou směs k máslové a dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.

4. Krok

Těsto rozválejte mezi dvěma kusy pečicího papíru a nechte ho alespoň půl hodiny odpočívat v lednici.

5. Krok

Poté vykrajujte formičkami různé tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

6. Krok

Linecké těsto bez mouky pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 10-12 minut.

7. Krok

Po vychladnutí je slepíme džemem.

Ingredience
200 g
Mletá mandlová mouka
100 g
Mleté vlašské ořechy
120 g
Máslo
70 g
Erythritol (sladidlo)
2 kus
žloutky
špetka soli
Vanilkový extrakt
Džem na zdobení