Zdroj: Pixabay
Lehký krémový pečený tofu cheesecake
Tento dezert je lahodnou obměnou tradičního tvarohového koláče z hedvábného tofu. Nejenže tofu dodává hedvábnou jemnost, kterou v jiných cheesecacích nenajdete, ale navíc je i velmi zdravé. Tento krémový cheesecake není příliš sladký a zanechává pocit sytosti bez pocitu viny plného sacharidů.
Ingredience
- 600 g Hedvábné tofu, odkapané
- 1 šálek Syrových kešu oříšků (namočených přes noc nebo ve vroucí vodě po dobu jedné hodiny).
- 1⁄2 šálek čerstvé citronové šťávy
- 1⁄2 šálek Organického třtinového cukru
- 2 lžíce vanilkového extraktu
- 1⁄4 čajová lžička mořská sůl
- 1 Předpřipravená veganská krusta z grahamových sušenek
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 176 °C (350 °F). Zatímco se trouba zahřívá, vložte do mixéru okapané hedvábné tofu a namočené kešu oříšky. Před mixováním nezapomeňte kešu oříšky dobře scedit, přebytečná voda by mohla způsobit, že bude cheesecake příliš rozmočený.
Do mixéru přidejte citronovou šťávu, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Nechte mixér několik minut běžet a ujistěte se, že v něm nejsou žádné hrudky. Čím hladší bude, tím lepší bude váš cheesecake.
Nalijte směs tofu do předem připravené krusty z grahamových sušenek. Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena. Tím zajistíte, že se váš cheesecake upeče rovnoměrně a bude mít jednotnou chuť.
Pečte 60 minut, dokud není povrch koláče lehce hnědý. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Zabráníte tak náhlé změně teploty, která způsobuje praskání cheesecaku.
Po vychladnutí při pokojové teplotě nechte cheesecake v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo přes noc, abyste dosáhli co nejlepších výsledků). Tento krok je velmi důležitý, protože umožní cheesecaku ztuhnout a získat pevnou a sametovou strukturu.
Před podáváním nechte cheesecake asi 10-15 minut odležet. Účinněji se tak uvolní chuť a dezert je pak ještě uspokojivější.