INZERCE

Zdroj: Pixabay

Lehký krémový pečený tofu cheesecake

Tento dezert je lahodnou obměnou tradičního tvarohového koláče z hedvábného tofu. Nejenže tofu dodává hedvábnou jemnost, kterou v jiných cheesecacích nenajdete, ale navíc je i velmi zdravé. Tento krémový cheesecake není příliš sladký a zanechává pocit sytosti bez pocitu viny plného sacharidů.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 600 g Hedvábné tofu, odkapané Přidáno do
  • 1 šálek Syrových kešu oříšků (namočených přes noc nebo ve vroucí vodě po dobu jedné hodiny). Přidáno do
  • 12 šálek čerstvé citronové šťávy Přidáno do
  • 12 šálek Organického třtinového cukru Přidáno do
  • 2 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • 14 čajová lžička mořská sůl Přidáno do
  • 1 Předpřipravená veganská krusta z grahamových sušenek Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 176 °C (350 °F). Zatímco se trouba zahřívá, vložte do mixéru okapané hedvábné tofu a namočené kešu oříšky. Před mixováním nezapomeňte kešu oříšky dobře scedit, přebytečná voda by mohla způsobit, že bude cheesecake příliš rozmočený.

2. Krok

Do mixéru přidejte citronovou šťávu, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Nechte mixér několik minut běžet a ujistěte se, že v něm nejsou žádné hrudky. Čím hladší bude, tím lepší bude váš cheesecake.

3. Krok

Nalijte směs tofu do předem připravené krusty z grahamových sušenek. Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena. Tím zajistíte, že se váš cheesecake upeče rovnoměrně a bude mít jednotnou chuť.

4. Krok

Pečte 60 minut, dokud není povrch koláče lehce hnědý. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Zabráníte tak náhlé změně teploty, která způsobuje praskání cheesecaku.

5. Krok

Po vychladnutí při pokojové teplotě nechte cheesecake v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo přes noc, abyste dosáhli co nejlepších výsledků). Tento krok je velmi důležitý, protože umožní cheesecaku ztuhnout a získat pevnou a sametovou strukturu.

6. Krok

Před podáváním nechte cheesecake asi 10-15 minut odležet. Účinněji se tak uvolní chuť a dezert je pak ještě uspokojivější.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty