INZERCE

Zdroj: Pixabay

Lehký krémový pečený tofu cheesecake

Tento dezert je lahodnou obměnou tradičního tvarohového koláče z hedvábného tofu. Nejenže tofu dodává hedvábnou jemnost, kterou v jiných cheesecacích nenajdete, ale navíc je i velmi zdravé. Tento krémový cheesecake není příliš sladký a zanechává pocit sytosti bez pocitu viny plného sacharidů.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 600 g Hedvábné tofu, odkapané Přidáno do
  • 1 šálek Syrových kešu oříšků (namočených přes noc nebo ve vroucí vodě po dobu jedné hodiny). Přidáno do
  • 12 šálek čerstvé citronové šťávy Přidáno do
  • 12 šálek Organického třtinového cukru Přidáno do
  • 2 lžíce vanilkového extraktu Přidáno do
  • 14 čajová lžička mořská sůl Přidáno do
  • 1 Předpřipravená veganská krusta z grahamových sušenek Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 176 °C (350 °F). Zatímco se trouba zahřívá, vložte do mixéru okapané hedvábné tofu a namočené kešu oříšky. Před mixováním nezapomeňte kešu oříšky dobře scedit, přebytečná voda by mohla způsobit, že bude cheesecake příliš rozmočený.

2. Krok

Do mixéru přidejte citronovou šťávu, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Nechte mixér několik minut běžet a ujistěte se, že v něm nejsou žádné hrudky. Čím hladší bude, tím lepší bude váš cheesecake.

3. Krok

Nalijte směs tofu do předem připravené krusty z grahamových sušenek. Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena. Tím zajistíte, že se váš cheesecake upeče rovnoměrně a bude mít jednotnou chuť.

4. Krok

Pečte 60 minut, dokud není povrch koláče lehce hnědý. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Zabráníte tak náhlé změně teploty, která způsobuje praskání cheesecaku.

INZERCE
5. Krok

Po vychladnutí při pokojové teplotě nechte cheesecake v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo přes noc, abyste dosáhli co nejlepších výsledků). Tento krok je velmi důležitý, protože umožní cheesecaku ztuhnout a získat pevnou a sametovou strukturu.

6. Krok

Před podáváním nechte cheesecake asi 10-15 minut odležet. Účinněji se tak uvolní chuť a dezert je pak ještě uspokojivější.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Lehký krémový pečený tofu cheesecake

Tento dezert je lahodnou obměnou tradičního tvarohového koláče z hedvábného tofu. Nejenže tofu dodává hedvábnou jemnost, kterou v jiných cheesecacích nenajdete, ale navíc je i velmi zdravé. Tento krémový cheesecake není příliš sladký a zanechává pocit sytosti bez pocitu viny plného sacharidů.

80
Zápis
8
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 176 °C (350 °F). Zatímco se trouba zahřívá, vložte do mixéru okapané hedvábné tofu a namočené kešu oříšky. Před mixováním nezapomeňte kešu oříšky dobře scedit, přebytečná voda by mohla způsobit, že bude cheesecake příliš rozmočený.

2. Krok

Do mixéru přidejte citronovou šťávu, třtinový cukr, vanilkový extrakt a mořskou sůl. Mixujte, dokud směs nebude hladká a krémová. Nechte mixér několik minut běžet a ujistěte se, že v něm nejsou žádné hrudky. Čím hladší bude, tím lepší bude váš cheesecake.

3. Krok

Nalijte směs tofu do předem připravené krusty z grahamových sušenek. Ujistěte se, že je rovnoměrně rozprostřena. Tím zajistíte, že se váš cheesecake upeče rovnoměrně a bude mít jednotnou chuť.

4. Krok

Pečte 60 minut, dokud není povrch koláče lehce hnědý. Po upečení nechte cheesecake vychladnout v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Zabráníte tak náhlé změně teploty, která způsobuje praskání cheesecaku.

5. Krok

Po vychladnutí při pokojové teplotě nechte cheesecake v chladničce alespoň 4 hodiny (nebo přes noc, abyste dosáhli co nejlepších výsledků). Tento krok je velmi důležitý, protože umožní cheesecaku ztuhnout a získat pevnou a sametovou strukturu.

6. Krok

Před podáváním nechte cheesecake asi 10-15 minut odležet. Účinněji se tak uvolní chuť a dezert je pak ještě uspokojivější.

Ingredience
600 g
Hedvábné tofu, odkapané
1 šálek
Syrových kešu oříšků (namočených přes noc nebo ve vroucí vodě po dobu jedné hodiny).
12 šálek
čerstvé citronové šťávy
12 šálek
Organického třtinového cukru
2 lžíce
vanilkového extraktu
14 čajová lžička
mořská sůl
1
Předpřipravená veganská krusta z grahamových sušenek