INZERCE
Zdroj: FB: Remoska
Kuře na kysané zelí se smetanou
Užitečné jídlo plné bílkovin a chutí, ideální pro zimní měsíce. Kuře na kysané zelí se smetanou je českým klasikem, který zasytí celou rodinu.
INZERCE
Ingredience
porce
8
pro kuře
- 4 ks Kuřecí stehýnka
- 2 lžíce sůl
- 1 lžička pepř
pro zelí
- 1 ks kysané zelí
- 1 lžička sůl
- 1 lžička pepř
pro smetanovou omáčku
- 200 ml smetana na vaření
- 1 lžička hladká mouka
- 2 stroužky česnek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
80 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 200°C. Kuřecí stehýnka osolte a opepřte a vložte do trouby na 30 minut.
2. Krok
Mezitím si připravte kysané zelí. Zelí dejte do hrnce, přidejte sůl a pepř a když se zelí začne smažit, přidejte trochu vody a nechte ho dušit.
3. Krok
V pánvi si připravte smetanovou omáčku. Smetanu smíchejte s moukou a přidejte nastrouhaný česnek. Omáčku nechte jemně probublávat, dokud se nezačne zahušťovat.
4. Krok
Po 30 minutách v troubě přidejte ku kuřci zelí a smetanovou omáčku a pečte dalších 15 minut.
5. Krok
Podávejte horké. Dobrou chuť!