Krůtí maso s rýží a omáčkou
Tento recept na krůtí maso s rýží si zamilujete vy i vaše děti! Je velice jednoduchý a skvěle chutná!
Ingredience
- 500 g krůtího masa
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml vývaru
- 2 Lžíce oleje
- sůl
- pepř
- Smažená cibulka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve krůtí maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
Osolte a opepřete dle vaší chuti.
Rozpalte olej na pánvi a osmahněte krůtí maso z obou stran, dokud není zlatavě hnědé.
Odložte jej poté stranou.
Pokud používáte sušené hříby, nejprve je namočte v teplé vodě po dobu cca 20 minut, než změknou.
Poté je sceděte a nakrájejte na menší kousky.
Pokud používáte čerstvé hříby, očistěte je a nakrájejte na plátky.
V pánvi na středním ohni osmahněte jemně nasekanou cibuli do zlatova. Přidejte drcený česnek a hříby.
Smažte je, dokud hříby nezměknou a neztratí svou šťavnatost.
Přidejte osmažené krůtí maso zpět do pánve s hříby a cibulí. Promíchejte a nechte chvíli povařit společně.
Přidejte smetanu ke šlehání a vývar.
Dobře promíchejte a nechte omáčku vařit na středním ohni asi 10-15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhustne.
Dochutíme solí a pepřem dle chuti.
Hotové krůtí maso s omáčkou podávejte s rýží dle vašeho výběru.
Krůtí maso s omáčkou a rýží je na světě!