INZERCE
Zdroj: hanbr from Getty Images
Křenová omáčka s uzeným masem
Připravte si domácí křenovou omáčku s uzeným masem. Tento recept je perfektní pro nedělní oběd nebo jinou speciální příležitost.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Omáčka
- 100 g máslo
- 2 Kusy cibule
- 3 Lžíce Mouka
- 500 ml hovězí vývar
- 200 g strouhaný křen
- 200 ml Smetana
Maso
- 800 g uzené maso
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
2. Krok
Na pánvi rozpalte máslo, přidejte drobno nakrájenou cibuli a restujte ji.
3. Krok
Přidejte mouku a smažte, dokud nezačne vytvářet hnědou barvu.
4. Krok
Přidejte křen a promíchejte.
5. Krok
Pomalu přilévejte hovězí vývar, stále míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky.
6. Krok
Přidejte smetanu, promíchejte a nechte omáčku povařit asi 15 minut na mírném ohni.
7. Krok
Přidejte na pánvi uzené maso a nechte ho v omáčce provařit dalších 15 minut.
8. Krok
Omáčku podávejte horkou, ideálně s knedlíkem. Dobrou chuť!