INZERCE

Zdroj: hanbr from Getty Images

Křenová omáčka s uzeným masem

Připravte si domácí křenovou omáčku s uzeným masem. Tento recept je perfektní pro nedělní oběd nebo jinou speciální příležitost.

INZERCE

Ingredience

porce
4

Omáčka

  • 100 g máslo Přidáno do
  • 2 Kusy cibule Přidáno do
  • 3 Lžíce Mouka Přidáno do
  • 500 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 200 g strouhaný křen Přidáno do
  • 200 ml Smetana Přidáno do

Maso

  • 800 g uzené maso Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Na pánvi rozpalte máslo, přidejte drobno nakrájenou cibuli a restujte ji.

3. Krok

Přidejte mouku a smažte, dokud nezačne vytvářet hnědou barvu.

4. Krok

Přidejte křen a promíchejte.

INZERCE
5. Krok

Pomalu přilévejte hovězí vývar, stále míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky.

6. Krok

Přidejte smetanu, promíchejte a nechte omáčku povařit asi 15 minut na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte na pánvi uzené maso a nechte ho v omáčce provařit dalších 15 minut.

8. Krok

Omáčku podávejte horkou, ideálně s knedlíkem. Dobrou chuť!

INZERCE

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Křenová omáčka s uzeným masem

Připravte si domácí křenovou omáčku s uzeným masem. Tento recept je perfektní pro nedělní oběd nebo jinou speciální příležitost.

90
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.

2. Krok

Na pánvi rozpalte máslo, přidejte drobno nakrájenou cibuli a restujte ji.

3. Krok

Přidejte mouku a smažte, dokud nezačne vytvářet hnědou barvu.

4. Krok

Přidejte křen a promíchejte.

5. Krok

Pomalu přilévejte hovězí vývar, stále míchejte, aby se vám nevytvořily hrudky.

6. Krok

Přidejte smetanu, promíchejte a nechte omáčku povařit asi 15 minut na mírném ohni.

7. Krok

Přidejte na pánvi uzené maso a nechte ho v omáčce provařit dalších 15 minut.

8. Krok

Omáčku podávejte horkou, ideálně s knedlíkem. Dobrou chuť!

Ingredience
Omáčka
100 g
máslo
2 Kusy
cibule
3 Lžíce
Mouka
500 ml
hovězí vývar
200 g
strouhaný křen
200 ml
Smetana
Maso
800 g
uzené maso