INZERCE

Zdroj: Pixabay: SporiZecov

Krémové těstoviny s kuřecím masem a chřestem s citronem

Tyto lahodné těstoviny s kuřecím masem a chřestem jsou oblíbené v rodině a dělám je stále dokola. Kombinace čerstvého chřestu, jemného kuřecího masa a smetanové omáčky vytváří nádherný kontrast textur a chutí.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Kuřecí prsa bez kůže Přidáno do
  • sůl a pepř na dochucení Přidáno do
  • 1 Svazek čerstvého chřestu, oříznutého a nakrájeného na dvoucentimetrové kousky. Přidáno do
  • 1 lb Těstoviny (doporučuji Penne nebo Fettuccine). Přidáno do
  • 2 pl olivového oleje Přidáno do
  • 1 Malá cibule, jemně nakrájená Přidáno do
  • 3 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 šálek Tučné smetany Přidáno do
  • 12 šálek strouhaného parmezánu Přidáno do
  • Kůra a šťáva z jednoho citronu Přidáno do
  • 12 šálek čerstvé bazalky, nakrájené na šifónky Přidáno do
  • Další parmezán a čerstvý černý pepř na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Kuřecí prsa nejprve osolte a opepřete. Podle mých zkušeností je dobré ochucení kuřete zárukou chutného výsledku.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte kuřecí prsa. Smažte, dokud nebudou z obou stran pěkně propečená a upečená, asi 8 minut z každé strany v závislosti na tloušťce. Odložte kuře stranou a nechte ho odpočinout.

3. Krok

Na stejné pánvi přidejte zbývající olej s nadrobno nakrájenou cibulí. Smažte, dokud cibule nezprůsvitní, pak přidejte prolisovaný česnek a smažte ještě minutu.

4. Krok

Nyní do pánve přidejte chřest. Mám rád svěžest a křupavost mírně nedovařeného chřestu, takže ho doporučuji vařit asi 4-5 minut na středním ohni. Pokud máte raději měkčí chřest, můžete ho vařit o něco déle.

5. Krok

Zatímco smažíte zeleninu, začněte vařit těstoviny. Nezapomeňte vodu na těstoviny osolit, je to jediná šance, jak ochutit samotné těstoviny. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, ale vždy před sceděním kousek ochutnejte, abyste se ujistili, že jsou uvařené podle vašich představ.

6. Krok

Když jsou těstoviny uvařené, slijte je a část vody z těstovin si nechte.

7. Krok

Do pánve s chřestem přidejte hustou smetanu, nastrouhaný parmazán, citronovou kůru a šťávu. Míchejte, dokud se vše pěkně nespojí a nevytvoří krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, použijte k jejímu naředění trochu vody z těstovin.

8. Krok

Odpočaté kuře nakrájejte na proužky a přidejte je zpět do pánve, promíchejte a kuře znovu prohřejte.

9. Krok

Nyní do pánve přidejte uvařené těstoviny a čerstvou bazalku. Jemně vše spojte, až se vše obalí krémovou omáčkou.

10. Krok

Ochutnejte a podle potřeby upravte koření.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty