Zdroj: Pixabay: SporiZecov
Krémové těstoviny s kuřecím masem a chřestem s citronem
Tyto lahodné těstoviny s kuřecím masem a chřestem jsou oblíbené v rodině a dělám je stále dokola. Kombinace čerstvého chřestu, jemného kuřecího masa a smetanové omáčky vytváří nádherný kontrast textur a chutí.
Ingredience
- 2 Kuřecí prsa bez kůže
- sůl a pepř na dochucení
- 1 Svazek čerstvého chřestu, oříznutého a nakrájeného na dvoucentimetrové kousky.
- 1 lb Těstoviny (doporučuji Penne nebo Fettuccine).
- 2 pl olivového oleje
- 1 Malá cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 šálek Tučné smetany
- 1⁄2 šálek strouhaného parmezánu
- Kůra a šťáva z jednoho citronu
- 1⁄2 šálek čerstvé bazalky, nakrájené na šifónky
- Další parmezán a čerstvý černý pepř na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa nejprve osolte a opepřete. Podle mých zkušeností je dobré ochucení kuřete zárukou chutného výsledku.
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a přidejte kuřecí prsa. Smažte, dokud nebudou z obou stran pěkně propečená a upečená, asi 8 minut z každé strany v závislosti na tloušťce. Odložte kuře stranou a nechte ho odpočinout.
Na stejné pánvi přidejte zbývající olej s nadrobno nakrájenou cibulí. Smažte, dokud cibule nezprůsvitní, pak přidejte prolisovaný česnek a smažte ještě minutu.
Nyní do pánve přidejte chřest. Mám rád svěžest a křupavost mírně nedovařeného chřestu, takže ho doporučuji vařit asi 4-5 minut na středním ohni. Pokud máte raději měkčí chřest, můžete ho vařit o něco déle.
Zatímco smažíte zeleninu, začněte vařit těstoviny. Nezapomeňte vodu na těstoviny osolit, je to jediná šance, jak ochutit samotné těstoviny. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, ale vždy před sceděním kousek ochutnejte, abyste se ujistili, že jsou uvařené podle vašich představ.
Když jsou těstoviny uvařené, slijte je a část vody z těstovin si nechte.
Do pánve s chřestem přidejte hustou smetanu, nastrouhaný parmazán, citronovou kůru a šťávu. Míchejte, dokud se vše pěkně nespojí a nevytvoří krémovou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, použijte k jejímu naředění trochu vody z těstovin.
Odpočaté kuře nakrájejte na proužky a přidejte je zpět do pánve, promíchejte a kuře znovu prohřejte.
Nyní do pánve přidejte uvařené těstoviny a čerstvou bazalku. Jemně vše spojte, až se vše obalí krémovou omáčkou.
Ochutnejte a podle potřeby upravte koření.