INZERCE

Zdroj: bhofack2 from Getty Images

Křehké sušenky

Tento recept na sušenky je můj tajný rodinný recept, o který bych se s vámi ráda podělila. Rozhodně jsou perfektním doplňkem k ranní kávě. Jsou neuvěřitelně křehké, s jemnou chutí vanilky a moučkového cukru.

INZERCE

Ingredience

porce
15
  • 250 g mouky Přidáno do
  • 100 g Moučkový cukr Přidáno do
  • 200 g Máslo Přidáno do
  • 2 ks žloutky Přidáno do
  • 1 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V míse smíchejte mouku s moučkovým cukrem a špetkou soli. Tip: snažte se, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, těsto pak bude pružnější a lépe se bude hníst.

2. Krok

Do suché směsi přidejte nakrájené máslo a žloutky, poté vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto. Můj tip: těsto nehněťte příliš dlouho, aby příliš neztvrdlo.

3. Krok

Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte ji asi na 30 minut do lednice. Tato chladná přestávka umožní těstu řádně ztuhnout a snadněji se rozválí.

4. Krok

Po této době těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm a vykrajujte libovolné tvary.

INZERCE
5. Krok

Vykrájené sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem. Tip: nezapomeňte nechat mezi sušenkami dostatečné mezery, protože se během pečení mohou mírně rozšířit.

6. Krok

Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut, dokud nezačnou na okrajích jemně hnědnout.

7. Krok

Hotové sušenky nechte vychladnout a posypte je moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Křehké sušenky

Tento recept na sušenky je můj tajný rodinný recept, o který bych se s vámi ráda podělila. Rozhodně jsou perfektním doplňkem k ranní kávě. Jsou neuvěřitelně křehké, s jemnou chutí vanilky a moučkového cukru.

30
Zápis
15
Počet porcí
Postup
1. Krok

V míse smíchejte mouku s moučkovým cukrem a špetkou soli. Tip: snažte se, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu, těsto pak bude pružnější a lépe se bude hníst.

2. Krok

Do suché směsi přidejte nakrájené máslo a žloutky, poté vanilkový extrakt. Vypracujte hladké těsto. Můj tip: těsto nehněťte příliš dlouho, aby příliš neztvrdlo.

3. Krok

Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte ji asi na 30 minut do lednice. Tato chladná přestávka umožní těstu řádně ztuhnout a snadněji se rozválí.

4. Krok

Po této době těsto rozválejte na tloušťku asi 1 cm a vykrajujte libovolné tvary.

5. Krok

Vykrájené sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem. Tip: nezapomeňte nechat mezi sušenkami dostatečné mezery, protože se během pečení mohou mírně rozšířit.

6. Krok

Sušenky pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut, dokud nezačnou na okrajích jemně hnědnout.

7. Krok

Hotové sušenky nechte vychladnout a posypte je moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Ingredience
250 g
mouky
100 g
Moučkový cukr
200 g
Máslo
2 ks
žloutky
1 čajová lžička
Vanilkový extrakt
špetka soli