Zdroj: Karolina Grabowska from Pexels
Jednoduché snídaňové rohlíky
Vždycky jsem milovala domácí chléb. Jeho vůně, chuť a struktura jsou naprosto nesrovnatelné s tím, co si koupíte v obchodě. Často peču tyto jednoduché rohlíky k snídani. Jsou měkké, nadýchané a skvěle se dají namazat máslem nebo džemem. Nejlepší ze všeho je, že jsou velmi jednoduché na přípravu.
Ingredience
- 500 g Pšeničná mouka
- 2 čajové lžičky Suché droždí
- 2 čajové lžičky Cukr
- 1 čajová lžička Soli
- 280 ml Horká voda
- 2 lžíce Olej
- 2 lžíce Olej
Nejnovější letáky
Postup
Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl. Nezapomeňte, že sůl nesmíte dát přímo na droždí, protože by mohlo ztratit svou aktivitu.
Přidejte teplou vodu a olej a těsto hněťte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat více vody, ale pamatujte - vždy je lepší přidat na začátku méně vody, protože později už nebudete moci proces zvrátit.
Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto nechte kynout na teplém a klidném místě bez průvanu.
Po této době těsto vyklopte na pomoučněnou desku a rozdělte ho na 8 stejných dílů. Z nich vytvarujte kulaté bochánky.
Vytvarované buchty položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě 30 minut kynout.
Předehřejte troubu na 200 °C a pečte buchty asi 20 minut, dokud nezezlátnou. Tip - zatímco se buchty pečou, nalijte do spodní části trouby trochu vody. Napařená voda vytvoří extra vlhkou atmosféru, díky které budou mít buchty křupavou kůrku a měkký vnitřek.