Jahodový dort s tvarohem
Jahodový cheesecake
Ingredience
Text: KORPUS (kulatý tvar 15cm)
- 100 g Sušenky
- 45 g máslo
Plnka
- 250 g tvaroh jemný
- 200 g zakysaná smetana
- 5 pl moučkový cukr
- 1 pl mouka hladká speciální
- 1 ks vejce
- 100 g Jahodový coulis
JAHODOVÁ VRSTVA
- 200 g Jahody
- 1 pl Škrob
- 1 čl Malinový pudink
- 1 pl cukr
Nejnovější letáky
Postup
TĚSTO: Často rovnoměrně vtláčíme do vymazané formy a dáme péct. 140°C/10 min. Z formy může během pečení vytekat máslo, tak to je třeba něčím podložit. Můžeme si připravit tvarohovou vrstvu.
Jahodové coulis si připravíme stejně jako jahodovou vrstvu. Uděláme to naráz z 300g jahod a hotové 100g coulis použijeme do tvarohové vrstvy. Všechno spolu promícháme. Hotový krém vlijeme na upečený korpus a dáme znovu péct. 140°C/60 min. Po upečení necháme koláč ještě hodinu v vypnuté zavřené troubě a pak při pootevřené troubě ho necháme vychladnout.
Připravíme si jahodovou vrstvu. Jahody s cukrem necháme probublat. Zahuštíme rozpuštěným škrobem a pudinkem. Mícháme do zhoustnutí. Sundejte z plamene, rozmixujeme dohladka a necháme ještě chvíli vařit. Mírně vychladlou vrstvu nalijeme na dort a dáme do lednice. Ideálně přes noc.