INZERCE

Zdroj: Olga Kriger from Canva

Jahodová zmrzlina ze Salka

Jahodová zmrzlina z kondenzovaného mléka je lahodný a osvěžující dezert, který si můžete vychutnat v horkých letních dnech. S jeho přípravou si hravě poradí i začátečník a výsledek stojí rozhodně za to.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Jahody Přidáno do
  • 1 lžička cukr Přidáno do
  • 1 ks limeta Přidáno do
  • 400 g Kondenzované mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

240 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme jahody. Omyjeme je, odstraníme stopky a krájíme na menší kousky.

2. Krok

Přidáme cukr a stlačenou šťávu z limety a necháme macerovat po dobu cca 30 minut.

3. Krok

Poté jahody spolu s vzniklou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.

4. Krok

Do jahodového pyré vmícháme kondenzované mléko a vše důkladně promícháme.

5. Krok

Směs přendáme do vhodné nádoby a dáme zmrznout do mrazničky minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc. Během prvních dvou hodin mražení je vhodné zmrzlinu každých 30 minut promíchat, aby se nám neudělaly ledové krystalky.

6. Krok

Před podáváním necháme zmrzlinu cca 10-15 minut povolit na pokojové teplotě.

7. Krok

Hotovou jahodovou zmrzlinu můžeme podávat samotnou nebo s oblíbenými toppingy, jako je šlehačka, čerstvé ovoce nebo čokoládová poleva. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Oběd

2560 recepty

Levná jídla

626 recepty

Smažené

472 recepty

Cuketa

87 recepty

Pomazánky

166 recepty

Borůvky

53 recepty

Hlíva

8 recepty