Zdroj: Olga Kriger from Canva
Jahodová zmrzlina ze Salka
Jahodová zmrzlina z kondenzovaného mléka je lahodný a osvěžující dezert, který si můžete vychutnat v horkých letních dnech. S jeho přípravou si hravě poradí i začátečník a výsledek stojí rozhodně za to.
Ingredience
- 500 g Jahody
- 1 lžička cukr
- 1 ks limeta
- 400 g Kondenzované mléko
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravíme jahody. Omyjeme je, odstraníme stopky a krájíme na menší kousky.
Přidáme cukr a stlačenou šťávu z limety a necháme macerovat po dobu cca 30 minut.
Poté jahody spolu s vzniklou šťávou rozmixujeme na hladké pyré.
Do jahodového pyré vmícháme kondenzované mléko a vše důkladně promícháme.
Směs přendáme do vhodné nádoby a dáme zmrznout do mrazničky minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc. Během prvních dvou hodin mražení je vhodné zmrzlinu každých 30 minut promíchat, aby se nám neudělaly ledové krystalky.
Před podáváním necháme zmrzlinu cca 10-15 minut povolit na pokojové teplotě.
Hotovou jahodovou zmrzlinu můžeme podávat samotnou nebo s oblíbenými toppingy, jako je šlehačka, čerstvé ovoce nebo čokoládová poleva. Dobrou chuť!