:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/k6dvTK4GxNOKxMFAVb1j/2250d066f8160da854ab59075b7841.jpeg)
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Italský jablečný koláč
Chutný a lehký italský koláč plný jablek, skořice a cukru. Tento recept je ideální pro každou příležitost.
Ingredience
Košík
- 250 g mouka hladká speciální
- 125 g máslo
- 1 ks velké vejce
- 100 g cukr
- 1 čajová lžička Kypřící prášek
Obsah
- 1 kg jablka
- 50 g máslo
- 2 čajové lžičky skořice
- 150 g cukr
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Připravte těsto. Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva smíchejte dohladka a nechte odpočívat v lednici.
Připravte náplň. Na másle osmažte nakrájená jablka, přidejte skořici a cukr a nechte vychladnout.
Těsto vyválejte a vložte do vymazané formy. Na těsto naložte jablkovou náplň.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud dort není hezky zlatohnědý. Před podáváním nechte dort úplně vychladnout.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Italský jablečný koláč
Chutný a lehký italský koláč plný jablek, skořice a cukru. Tento recept je ideální pro každou příležitost.
Připravte těsto. Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva smíchejte dohladka a nechte odpočívat v lednici.
Připravte náplň. Na másle osmažte nakrájená jablka, přidejte skořici a cukr a nechte vychladnout.
Těsto vyválejte a vložte do vymazané formy. Na těsto naložte jablkovou náplň.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud dort není hezky zlatohnědý. Před podáváním nechte dort úplně vychladnout.
Jak jste tento recept připravili?