INZERCE
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Italský jablečný koláč
Chutný a lehký italský koláč plný jablek, skořice a cukru. Tento recept je ideální pro každou příležitost.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Košík
- 250 g mouka hladká speciální
- 125 g máslo
- 1 ks velké vejce
- 100 g cukr
- 1 čajová lžička Kypřící prášek
Obsah
- 1 kg jablka
- 50 g máslo
- 2 čajové lžičky skořice
- 150 g cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Připravte těsto. Mouku, máslo, vejce, cukr a prášek do pečiva smíchejte dohladka a nechte odpočívat v lednici.
2. Krok
Připravte náplň. Na másle osmažte nakrájená jablka, přidejte skořici a cukr a nechte vychladnout.
3. Krok
Těsto vyválejte a vložte do vymazané formy. Na těsto naložte jablkovou náplň.
4. Krok
Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut, dokud dort není hezky zlatohnědý. Před podáváním nechte dort úplně vychladnout.