Zdroj: Canva
Hovězí ossobuco
Hovězí ossobuco recept je tradicní italské jídlo, které pochází z Lombardie. Klíčovou složkou tohoto jídla je hovězí maso s kostí, které je pomalu dušené na nízké teplotě. Ossobuco si zamilujete pro jeho nádhernou šťávu a měkké kousky masa.
Ingredience
- 4 Kusy hovězího masa na ossobuco
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 Stonky celeru
- 1 litrů hovězího vývaru
- 200 ml bílého vína
- 200 g rajčatového protlaku
- 2 Lžíce masla
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- Nastrouhaný citronový líček
- Několik větviček čerstvého tymiánu a rozmarýnu
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso omyjte, osušte a posolte a opepřete podle chuti.
Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na drobno.
Na pánvi rozpalte maslo a olivový olej, přidejte hovězí maso a orestujte ze všech stran do zlatova. Poté maso vyjměte a dejte stranou.
Na stejné pánvi orestujte nakrájenou zeleninu, přidejte česnek a opečte do zlatova.
Měkkou zeleninu zalijte vínem a nechte odpařit alkohol.
Poté přidejte do pánve hovězí maso, tymián, rozmarýn a rajčatový protlak. Vše zalijte hovězím vývarem a přiveďte k varu.
Pokud je vše v pánvi, přikryjte a nechte na mírném ohni dusit asi 2 hodiny.
Podávejte s nastrouhaným citronovým líčkem na vrchu a přílohou dle vaší chuti.
Recept na hovězí ossobuco je u konce!