Hovězí nudličky Stroganov
Hovězí nudličky Stroganov jsou klasickým ruským jídlem, které se skládá z tenkých plátků hovězího masa, smetanové omáčky a cibule.
Ingredience
- 500 g hovězího maso na nudličky
- cibule
- 2 Lžíce oleje
- 250 g žampiony
- 1 Lžíce koreňová zelenina
- 2 Lžíce hladká mouka
- 250 ml hovězí vývar
- 250 ml smetany
- 1 Lžíce Hořčice
- 1 Lžíce kapary
- sůl a pepř
- 400 g těstovin
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Na oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli do doby, než zezlátnou. Přidáme hovězí maso a opékáme z každé strany, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu.
Přidáme nakrájené žampiony a kořenovou zeleninu, orestujeme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme cc15 minut.
Maso vyjmeme z hrnce, ochutíme solí a pepřem a ponecháme stranou.
Do stejného hrnce přidáme hladkou mouku, směs promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přidáme smetanu, hořčici a kapary a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka neztuhne.
Těstoviny uvaříme al dente.
Maso vrátíme zpět do omáčky a promícháme.
Podáváme s těstovinami a posypeme nasekanou petrželkou.