INZERCE

Hovězí nudličky Stroganov

Hovězí nudličky Stroganov jsou klasickým ruským jídlem, které se skládá z tenkých plátků hovězího masa, smetanové omáčky a cibule.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího maso na nudličky Přidáno do
  • cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 250 g žampiony Přidáno do
  • 1 Lžíce koreňová zelenina Přidáno do
  • 2 Lžíce hladká mouka Přidáno do
  • 250 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 250 ml smetany Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 Lžíce kapary Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 400 g těstovin Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Na oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli do doby, než zezlátnou. Přidáme hovězí maso a opékáme z každé strany, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu.

2. Krok

Přidáme nakrájené žampiony a kořenovou zeleninu, orestujeme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme cc15 minut.

3. Krok

Maso vyjmeme z hrnce, ochutíme solí a pepřem a ponecháme stranou.

4. Krok

Do stejného hrnce přidáme hladkou mouku, směs promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přidáme smetanu, hořčici a kapary a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka neztuhne.

INZERCE
5. Krok

Těstoviny uvaříme al dente.

6. Krok

Maso vrátíme zpět do omáčky a promícháme.

7. Krok

Podáváme s těstovinami a posypeme nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Hovězí nudličky Stroganov

Hovězí nudličky Stroganov jsou klasickým ruským jídlem, které se skládá z tenkých plátků hovězího masa, smetanové omáčky a cibule.

35
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli do doby, než zezlátnou. Přidáme hovězí maso a opékáme z každé strany, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu.

2. Krok

Přidáme nakrájené žampiony a kořenovou zeleninu, orestujeme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme cc15 minut.

3. Krok

Maso vyjmeme z hrnce, ochutíme solí a pepřem a ponecháme stranou.

4. Krok

Do stejného hrnce přidáme hladkou mouku, směs promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Přidáme smetanu, hořčici a kapary a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka neztuhne.

5. Krok

Těstoviny uvaříme al dente.

6. Krok

Maso vrátíme zpět do omáčky a promícháme.

7. Krok

Podáváme s těstovinami a posypeme nasekanou petrželkou.

Ingredience
500 g
hovězího maso na nudličky
cibule
2 Lžíce
oleje
250 g
žampiony
1 Lžíce
koreňová zelenina
2 Lžíce
hladká mouka
250 ml
hovězí vývar
250 ml
smetany
1 Lžíce
Hořčice
1 Lžíce
kapary
sůl a pepř
400 g
těstovin
Petrželka