Hovězí hamburger
Kdo by nemiloval hamburgery? Tento typický americký pokrm si můžete uvařit i u sebe doma! Recept není vůbec složitý, pojďme se na to podívat!
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 4 hamburgerové housky
- 4 plátky sýra chedar
- 4 plátky slaniny
- 4 plátky rajčat
- 4 plátky červené cibule
- dopisy ledového salátu
- a sůl pepř dle chuti
- Hamburgerová omáčka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte všechny suroviny jako jsou plátky sýra, slaniny, rajčat, cibule a listy salátu si nachystejte na prkénku.
Mleté hovězí maso dejte do mísy a osolte a opepřete dle své chuti. Dobře promíchejte, aby se sůl a pepř rovnoměrně rozložily v masu.
Rozdělte maso na 4 stejné části a z každé části vytvarujte placičky odpovídající velikosti hamburgerových housky.
Placičky můžete vyrobit ručně nebo pomocí hamburgerové formy.
Předehřejte gril nebo pánvi na střední vysokou teplotu.
Pokud používáte gril, předem jej vyčistěte a případně lehce potřete olejem či bramborem a cibulí, aby se maso nelepilo a mělo originální chuť.
Pokud grilujete, položte placičky masa na rozpálený gril a grilujte je asi 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou zvenku dobře zezlátlé a uvnitř středně propečené.
Pokud používáte pánev, přidejte trochu oleje na rozpálenou pánev a opékejte placičky masa přibližně stejnou dobu na každé straně.
Cca 1-2 minuty před dokončením grilování či opékání přidejte plátky sýra na vrch každé placičky masa, aby se sýr pěkně rozpustil.
Mezitím rozpůlte hamburgerové housky a opékejte je na grilu nebo na pánvi do zlatova.
Na spodní část hamburgerové housky nanesete trochu hamburgerové omáčky či jakékoliv vaší oblíbené omáčky nebo kečupu. Na omáčku položte plátek salátu, plátek rajčete, opečené maso a domácí hamburger je na světě!
Bulky na hamburger se taktéž dají upéct v troubě, záleží na vás.