Zdroj: Merrimon from Getty Images
Houbovka
Houbovka je jedním z mých nejoblíbenějších jídel, hlavně na podzim, když jsou čerstvé houby. S tímto receptem mám mnoho zkušeností, protože se stal oblíbeným u mé rodiny. Vyzkoušel jsem ho na různých typech hub a vždy končí skvěle.
Ingredience
- 500 g čerstvých hub
- 1 ks velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 Lžíce sádla
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 11⁄2 l vody
- sůl a pepř dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Nepoužívejte houby, které jsou příliš staré - kvalita hub je klíčová pro výslednou chut’ houbovky.
Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nastrouhaný česnek a krátce opečte.
Přidejte nakrájené houby a orestujte je s cibulí dozlatova.
Posypejte mouku a za stálého míchání nechte zvolna zahnědnout.
Přidejte vodu, promíchejte a na mírném ohni nechte asi 30 minut probublávat. Občas promíchejte.
Dochutíte solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Majoránka dodá houbovce charakteristickou chuť, tak neváhejte ji použít.