Zdroj: Dmytro Skorina for Getty Images
Horký Aperol
Jako pravý fanoušek klasického Aperol Spritzu jsem se rozhodl vytvořit hřejivou a útulnou verzi tohoto koktejlu - Horký Aperol. Po několika experimentech a drobných úpravách se mi nakonec podařilo najít dokonalou rovnováhu mezi hořkosladkou chutí Aperolu a hřejivým, uklidňujícím pocitem horkého nápoje. Tento koktejl, který je ideální pro chladnější večery, jistě potěší každého milovníka Aperolu.
Ingredience
- 120 ml Aperol
- 200 ml Čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva
- 200 ml jablečný džus
- 2 Disky čerstvé pomeranče
- 4 Hřebíček
- 1 Skořicová tyčinka
- 2 Lžíce Med nebo agávový sirup
- Volitelně: pomerančová kůra a skořicový prášek na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu horkého Aperolu nejprve nalijte pomerančovou a jablečnou šťávu do malého hrnce a zahřejte, ale nepřiveďte k varu. Doporučuji zahřívat šťávu pomalu na mírném ohni, aby se zachovaly všechny chutě.
Nyní přidejte plátky pomeranče, hřebíček a skořici. Zjistil jsem, že přidání celého koření udržuje intenzivní chuť a činí nápoj vizuálně atraktivním.
Přimíchejte Aperol a med nebo agávový sirup a nechte dalších 5 minut louhovat. Dbejte na to, aby se směs nevařila, protože by se tím změnila chuť Aperolu.
Po 5 minutách přelijte míchané nápoje přes sítko do připravených žáruvzdorných sklenic, abyste odstranili koření. Zjistila jsem, že nejlépe funguje použití jemného sítka, které pomáhá odstranit i ty nejmenší kousky koření.
Horký Aperol ihned podávejte ozdobený pomerančovou kůrou a špetkou skořice. Přidání ozdob není povinné, ale zjistila jsem, že dodávají nápoji další chuť a vypadají ještě atraktivněji.