Fit banánový chléb
Zostali vám doma banány, ktoré už sú prezreté a nemá na ne nikto chuť? Jednoduchý, zdravý a aktuálne veľmi populárny banánový chléb zvládne doma upiecť úplne každý.
Ingredience
- 100 g hnědý cukr
- 100 g máslo
- 1 polévková lžíce Med
- 2 kus vejce
- 3 kus zralé banány
- 1 čajová lžička vanilková esence
- 120 g špaldová mouka
- 130 g celozrnná špaldová mouka
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- sůl
- 1 čajová lžička skořice
- 100 g bílý jogurt
- čokoláda
- maliny
Nejnovější letáky
Postup
Větší misce vyšleháme máslo s cukrem a postupně přidáváme vejce a med.
Do směsi přidáme rozmačkané banány, jogurt a vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr. Vše smícháme.
V druhé misce si připravíme suchou směs - mouky, jedlou sodu, trochu soli a skořici. Tuto promíchanou suchou směs přisypeme k banánové směsi.
Nakonec přidáme nasekané kousky čokolády a ovoce, v našem případě maliny, ale můžete použít i borůvky, jahody...
Připravíme si formu na chlebík, kterou vyložíme pečicím papírem. Opotrně vlijeme směs do formy a vrch vyhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi tři čtvrtě hodiny, ale je třeba sledovat, případně udělat test špejlí.
Banánový chlebíček necháme vychladnout ve formě a až potom ho vyklopíme a můžeme se do něj pustit. Dobrou chuť!