Dýňový prívarek s duseným hovězím
Dýňový prívarek je takový pořádný klasický nedělní oběd, který si můžete dopřát po celý rok. Když k němu přidáte knedlíky zalité omáčkou z masa, je to oběd s vzpomínkami na dětství.
Ingredience
- 300 g hovězí maso
- 2 ks cibule
- sůl a pepř
- mletá rasca
- mletá červená paprika
- 1 ks dýně
- 500 ml mléko
- 2 ks bobkový list
- rostlinný olej
- čerstvý kopr
- 200 ml smetana na vaření
- mouka hladká speciální
- ocet
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve jsem nakrájela hovězí na kousky. Na oleji jsem osmažila dvě cibule do skleněné a přidala maso. Nechala jsem ho dobře stáhnout, přidala sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a mletou červenou papriku a vše jsem zalila asi 3 dcl vody. Nechala jsem pokryté dusit. Občas jsem dolila vodu, máme rádi hodně šťávy. Ta krásně zhoustne, takže není třeba ji nijak zahušťovat.
Zatímco maso se dusilo do měkka, vyčistila jsem si velkou dýni a na hrubém struhadle jsem ji nastrouhala. Na trochu oleje jsem ji podusila, osolila, zalila mlékem a přidala 2 bobkové listy.
Když takto asi 15 minut vařila, přidala jsem hrst nasekaného kopru, cukr podle chuti a závěj z vařící smetany. Po špatných zkušenostech se sražením přidávám ocet nebo citronovou šťávu až po odstavení z ohně. Podáváme s knedlíkem, případně vařenými brambory. Dobrou chuť 😋