INZERCE
Dýňový prívarek s duseným hovězím

Dýňový prívarek s duseným hovězím

Dýňový prívarek je takový pořádný klasický nedělní oběd, který si můžete dopřát po celý rok. Když k němu přidáte knedlíky zalité omáčkou z masa, je to oběd s vzpomínkami na dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 300 g hovězí maso Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • mletá rasca Přidáno do
  • mletá červená paprika Přidáno do
  • 1 ks dýně Přidáno do
  • 500 ml mléko Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • rostlinný olej Přidáno do
  • čerstvý kopr Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • mouka hladká speciální Přidáno do
  • ocet Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejprve jsem nakrájela hovězí na kousky. Na oleji jsem osmažila dvě cibule do skleněné a přidala maso. Nechala jsem ho dobře stáhnout, přidala sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a mletou červenou papriku a vše jsem zalila asi 3 dcl vody. Nechala jsem pokryté dusit. Občas jsem dolila vodu, máme rádi hodně šťávy. Ta krásně zhoustne, takže není třeba ji nijak zahušťovat.

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1
2. Krok

Zatímco maso se dusilo do měkka, vyčistila jsem si velkou dýni a na hrubém struhadle jsem ji nastrouhala. Na trochu oleje jsem ji podusila, osolila, zalila mlékem a přidala 2 bobkové listy.

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1
3. Krok

Když takto asi 15 minut vařila, přidala jsem hrst nasekaného kopru, cukr podle chuti a závěj z vařící smetany. Po špatných zkušenostech se sražením přidávám ocet nebo citronovou šťávu až po odstavení z ohně. Podáváme s knedlíkem, případně vařenými brambory. Dobrou chuť 😋

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty