INZERCE
Dýňový prívarek s duseným hovězím

Dýňový prívarek s duseným hovězím

Dýňový prívarek je takový pořádný klasický nedělní oběd, který si můžete dopřát po celý rok. Když k němu přidáte knedlíky zalité omáčkou z masa, je to oběd s vzpomínkami na dětství.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 300 g hovězí maso Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • mletá rasca Přidáno do
  • mletá červená paprika Přidáno do
  • 1 ks dýně Přidáno do
  • 500 ml mléko Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
  • rostlinný olej Přidáno do
  • čerstvý kopr Přidáno do
  • 200 ml smetana na vaření Přidáno do
  • mouka hladká speciální Přidáno do
  • ocet Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Nejprve jsem nakrájela hovězí na kousky. Na oleji jsem osmažila dvě cibule do skleněné a přidala maso. Nechala jsem ho dobře stáhnout, přidala sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a mletou červenou papriku a vše jsem zalila asi 3 dcl vody. Nechala jsem pokryté dusit. Občas jsem dolila vodu, máme rádi hodně šťávy. Ta krásně zhoustne, takže není třeba ji nijak zahušťovat.

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1
2. Krok

Zatímco maso se dusilo do měkka, vyčistila jsem si velkou dýni a na hrubém struhadle jsem ji nastrouhala. Na trochu oleje jsem ji podusila, osolila, zalila mlékem a přidala 2 bobkové listy.

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1
3. Krok

Když takto asi 15 minut vařila, přidala jsem hrst nasekaného kopru, cukr podle chuti a závěj z vařící smetany. Po špatných zkušenostech se sražením přidávám ocet nebo citronovou šťávu až po odstavení z ohně. Podáváme s knedlíkem, případně vařenými brambory. Dobrou chuť 😋

Dýňový prívarek s duseným hovězím - krok přípravy 1

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Mis-Mas

Dýňový prívarek s duseným hovězím

Dýňový prívarek je takový pořádný klasický nedělní oběd, který si můžete dopřát po celý rok. Když k němu přidáte knedlíky zalité omáčkou z masa, je to oběd s vzpomínkami na dětství.

180
Zápis
6
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve jsem nakrájela hovězí na kousky. Na oleji jsem osmažila dvě cibule do skleněné a přidala maso. Nechala jsem ho dobře stáhnout, přidala sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a mletou červenou papriku a vše jsem zalila asi 3 dcl vody. Nechala jsem pokryté dusit. Občas jsem dolila vodu, máme rádi hodně šťávy. Ta krásně zhoustne, takže není třeba ji nijak zahušťovat.

2. Krok

Zatímco maso se dusilo do měkka, vyčistila jsem si velkou dýni a na hrubém struhadle jsem ji nastrouhala. Na trochu oleje jsem ji podusila, osolila, zalila mlékem a přidala 2 bobkové listy.

3. Krok

Když takto asi 15 minut vařila, přidala jsem hrst nasekaného kopru, cukr podle chuti a závěj z vařící smetany. Po špatných zkušenostech se sražením přidávám ocet nebo citronovou šťávu až po odstavení z ohně. Podáváme s knedlíkem, případně vařenými brambory. Dobrou chuť 😋

Ingredience
300 g
hovězí maso
2 ks
cibule
sůl a pepř
mletá rasca
mletá červená paprika
1 ks
dýně
500 ml
mléko
2 ks
bobkový list
rostlinný olej
čerstvý kopr
200 ml
smetana na vaření
mouka hladká speciální
ocet