INZERCE

Zdroj: Pixabay: sandid

Domácí zdravé datlové koláčky

Vůně, která naplní vaši kuchyni, když se tyto koláčky upečou dozlatova, je stejně božská jako jejich chuť!

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 112 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 12 šálek celozrnná mouka Přidáno do
  • 14 šálek krystalový cukr Přidáno do
  • 1 polévková lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 12 šálek Nesolené máslo, vychlazené a nakrájené na kostičky Přidáno do
  • 34 šálek Nasekané datle Přidáno do
  • 12 šálek Plnotučné mléko Přidáno do
  • 1 Lehce našlehané vejce Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 220 °C. Podle mých zkušeností je správné předehřátí trouby klíčovým faktorem pro dosažení ideální zlatavé kůrky.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte univerzální mouku, celozrnnou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Tato suchá směs je pro koláčky nezbytná a její dobré promíchání zajistí konzistenci.

3. Krok

Do směsi přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Při mnoha pokusech jsem zjistila, že když máslo vmícháváte do mouky konečky prstů, až se podobá hrubé drobence, získáte nadýchanější koláčky.

4. Krok

Poté vmíchejte nasekané datle. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně rozložené, aby bylo každé sousto sladké.

INZERCE
5. Krok

Smíchejte mléko a lehce rozšlehané vejce a přidejte je do směsi mouky. Míchejte opatrně, dokud se nespojí, nemohu dostatečně zdůraznit, jak důležité je nemíchat příliš. Díky tomu budou koláčky lehké a jemné.

6. Krok

Vyklopte těsto na lehce pomoučněnou plochu a jemně ho hněťte, dokud se nespojí. Pamatujte, že čím méně manipulace, tím lépe.

7. Krok

Těsto rozválejte na tloušťku přibližně 2 cm a vykrajujte kolečka pomocí formiček na sušenky nebo skleněného okraje. Pokaždé se mi zdá, že nejlepší výsledky dává kulaté vykrajovátko.

8. Krok

Koláčky položte na plech a nechte mezi nimi asi 2 cm mezeru.

INZERCE
9. Krok

Pečte 12 až 15 minut, nebo dokud nebudou koláčky lákavě zlatavé.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

562 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Tammers

Domácí zdravé datlové koláčky

Vůně, která naplní vaši kuchyni, když se tyto koláčky upečou dozlatova, je stejně božská jako jejich chuť!

75
Zápis
12
Počet porcí
Postup
1. Krok

Předehřejte troubu na 220 °C. Podle mých zkušeností je správné předehřátí trouby klíčovým faktorem pro dosažení ideální zlatavé kůrky.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte univerzální mouku, celozrnnou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Tato suchá směs je pro koláčky nezbytná a její dobré promíchání zajistí konzistenci.

3. Krok

Do směsi přidejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Při mnoha pokusech jsem zjistila, že když máslo vmícháváte do mouky konečky prstů, až se podobá hrubé drobence, získáte nadýchanější koláčky.

4. Krok

Poté vmíchejte nasekané datle. Ujistěte se, že jsou rovnoměrně rozložené, aby bylo každé sousto sladké.

5. Krok

Smíchejte mléko a lehce rozšlehané vejce a přidejte je do směsi mouky. Míchejte opatrně, dokud se nespojí, nemohu dostatečně zdůraznit, jak důležité je nemíchat příliš. Díky tomu budou koláčky lehké a jemné.

6. Krok

Vyklopte těsto na lehce pomoučněnou plochu a jemně ho hněťte, dokud se nespojí. Pamatujte, že čím méně manipulace, tím lépe.

7. Krok

Těsto rozválejte na tloušťku přibližně 2 cm a vykrajujte kolečka pomocí formiček na sušenky nebo skleněného okraje. Pokaždé se mi zdá, že nejlepší výsledky dává kulaté vykrajovátko.

8. Krok

Koláčky položte na plech a nechte mezi nimi asi 2 cm mezeru.

9. Krok

Pečte 12 až 15 minut, nebo dokud nebudou koláčky lákavě zlatavé.

Ingredience
112 šálky
Univerzální mouka
12 šálek
celozrnná mouka
14 šálek
krystalový cukr
1 polévková lžíce
prášek do pečiva
14 čajová lžička
sůl
12 šálek
Nesolené máslo, vychlazené a nakrájené na kostičky
34 šálek
Nasekané datle
12 šálek
Plnotučné mléko
1
Lehce našlehané vejce