INZERCE

Domácí vanilková zmrzlina

Na domácí zmrzlině si jistě pochutná úplně každý! Připravte si tento lahodný domácí dezert a vy i vaše děti nebudete litovat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 ml smetany ke šlehání Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasta Přidáno do
  • 5 vaječných žloutků Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Ve vhodné nádobě smíchejte smetanu, mléko, cukr a vanilkový extrakt.

2. Krok

Rozpusťte směs na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.

3. Krok

V jiné nádobě šlehejte žloutky, dokud nevytvoří světlou a měkkou pěnu.

4. Krok

Potom postupně přidejte směs smetany a mléka do pěny z žloutků a promíchejte.

INZERCE
5. Krok

Vraťte směs na mírný oheň a vařte za stálého míchání asi 10 minut, dokud se směs nezahustí.

6. Krok

Nechte směs vychladnout a poté ji přidejte do nádoby na zmrzlinu.

7. Krok

. Dejte zmrzlinu do mrazničky a zamrazte nejméně 6 hodin před podáváním.

8. Krok

Tip: Zmrzlinu můžete ozdobit čokoládovými kousky,ocem, šlehačkou nebo sirupem podle vašeho gusta.

INZERCE
9. Krok

Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Domácí vanilková zmrzlina

Na domácí zmrzlině si jistě pochutná úplně každý! Připravte si tento lahodný domácí dezert a vy i vaše děti nebudete litovat.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Ve vhodné nádobě smíchejte smetanu, mléko, cukr a vanilkový extrakt.

2. Krok

Rozpusťte směs na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.

3. Krok

V jiné nádobě šlehejte žloutky, dokud nevytvoří světlou a měkkou pěnu.

4. Krok

Potom postupně přidejte směs smetany a mléka do pěny z žloutků a promíchejte.

5. Krok

Vraťte směs na mírný oheň a vařte za stálého míchání asi 10 minut, dokud se směs nezahustí.

6. Krok

Nechte směs vychladnout a poté ji přidejte do nádoby na zmrzlinu.

7. Krok

. Dejte zmrzlinu do mrazničky a zamrazte nejméně 6 hodin před podáváním.

8. Krok

Tip: Zmrzlinu můžete ozdobit čokoládovými kousky,ocem, šlehačkou nebo sirupem podle vašeho gusta.

9. Krok

Dobrou chuť!

Ingredience
500 ml
smetany ke šlehání
250 ml
mléka
150 g
cukru
1 lžička
vanilkového extraktu nebo pasta
5 vaječných
žloutků