INZERCE
Domácí vanilková zmrzlina
Na domácí zmrzlině si jistě pochutná úplně každý! Připravte si tento lahodný domácí dezert a vy i vaše děti nebudete litovat.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 ml smetany ke šlehání
- 250 ml mléka
- 150 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasta
- 5 vaječných žloutků
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Ve vhodné nádobě smíchejte smetanu, mléko, cukr a vanilkový extrakt.
2. Krok
Rozpusťte směs na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
3. Krok
V jiné nádobě šlehejte žloutky, dokud nevytvoří světlou a měkkou pěnu.
4. Krok
Potom postupně přidejte směs smetany a mléka do pěny z žloutků a promíchejte.
5. Krok
Vraťte směs na mírný oheň a vařte za stálého míchání asi 10 minut, dokud se směs nezahustí.
6. Krok
Nechte směs vychladnout a poté ji přidejte do nádoby na zmrzlinu.
7. Krok
. Dejte zmrzlinu do mrazničky a zamrazte nejméně 6 hodin před podáváním.
8. Krok
Tip: Zmrzlinu můžete ozdobit čokoládovými kousky,ocem, šlehačkou nebo sirupem podle vašeho gusta.
9. Krok
Dobrou chuť!