Zdroj: Canva
Domácí sušené maso
Máte rádi maso? Co kdybychom vám řekli, že si ho můžete užít kdekoliv, dokonce i bez ledničky? Ano, řeč je o domácím sušeném mase. Pojďte se podívat, jak připravit sušené maso v troubě.
Ingredience
- 500 g kvalitního masa
- 2 Lžíce sůl
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1 lžičku mleté papriky
- 1 lžičku mletého kmínu
- 1⁄2 lžičky česneku v prášku
- 1⁄2 lžičky cibulového prášku
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na tenké plátky (tloušťka by měla být asi 5 mm).
Pokud máte k dispozici mražák, můžete maso před krájením na chvíli zmrazit, aby se snadněji krájelo.
V míse smíchejte sůl, cukr a koření jako papriku, kmín, česnek a cibuli.
Plátky masa jednotlivě obalte v kořeněné směsi, aby byly pořádně posolené a kořeněné.
Maso položte na rošt nebo síťku a nechte ho při pokojové teplotě asi hodinu odpočinout.
Během této doby se kořeněná směs vstřebá do masa a uvolní se z něj vlhkost.
Předehřejte troubu na 70 stupňů Celsia.
Maso poté položte na plech nebo rošt a dejte ho do trouby.
Nechte jej sušit asi 4 až 6 hodin, dokud nebude maso křehké a suché.
Po dokončení sušení nechte maso vychladnout a pak ho skladujte v uzavřené nádobě na suchém místě.
Můžete si ho dát do igelitového sáčku a uchovat v lednici, ale nebojte se, že by se kazilo, v lednici vydrží několik týdnů.
A máte hotovo recept na sušené maso je u konce.