Zdroj: Unsplash
Domácí kuřecí hamburger se salátem coleslaw
Hovězí burger je fastfoodová klasika, ale co vyzkoušet burger s kuřecím? Připravte si tento skvělý recept na kuřecí hamburger s coleslawem, který dodává burgeru svěží a kyselou chuť.
Ingredience
Ingredience pro hamburger
- 4 kuřecí prsa
- 1 Lžíce sůl
- 1⁄2 lžičky černého pepře
- 1⁄2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1⁄4 lžičky sušeného tymiánu
- olej na smažení
- 4 plátky syra
- 4 housky na hamburger
Ingredience pro coleslaw
- 1⁄2 Hlavy bílého zelí
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1⁄2 šálku majonézy
- 1⁄4 šálku jogurtu
- 2 Lžíce krystalový cukr
- 1 Lžíce octa
- 1⁄4 lžičky soli
- 1⁄4 lžičky černého pepře
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa osolte, opepřete a okořeňte rozmarýnem a tymiánem. V hrnci rozehřejte olej a orestujte kuřecí prsa po dobu 5-7 minut z každé strany, nebo dokud nejsou uvnitř propečená.
Případně prsa předem obalte v trojobalu a smažte na větším množství oleje. Přidejte plátek sýra na kuřecí prsa a nechte ho rozpustit. Mezitím si připravte coleslaw: Zelí a mrkve nakrájejte na jemné nudličky. V míse smíchejte majonézu, jogurt, cukr, ocet, česnek, sůl a černý pepř. Přidejte zelí a mrkve do směsi a promíchejte. Umístěte kuřecí prsa na housky na hamburger a přidejte coleslaw na vrch.