INZERCE
Zdroj: Pixabay
Cuketové karbanátky s mletým masem
Cuketové karbanátky s mletým masem jsou skvělou alternativou pro klasické masové kuličky. Jsou šťavnaté, lehké na trávení a připravíte je rychle a snadno. Navíc, můžete je podávat jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 1 středně velká cuketa
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 Lžíce strouhanky
- Sůl, pepř majoránka dle chuti
- olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Cuketu oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte do misky. Přidejte mleté maso, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku. Osolte, opepřete a přidejte majoránku dle chuti. Vše důkladně promíchejte.
2. Krok
Z vzniklé směsi vytvářejte placičky a opékejte je na oleji z obou stran do zlatova.
3. Krok
Hotové karbanátky nechte okapat na papírové utěrce a poté podávejte s bramborovou kaší, salátem nebo jako přílohu k jinému jídlu. Cuketové karbanátky s mletým masem v troubě jsou také dobrou volbou.