INZERCE
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=bDHzdhGSDSU
Chlupaté knedlíky se zelím plněné uzeným masem - pravá česká klasika
Tento tradiční recept na chlupaté knedlíky se zelím musíte vyzkoušet! Je to pravá česká klasika, nejen pro nedělní rodinný oběd.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 1 kg brambor
- 250 g hladké mouky
- 3 vejce
- 500 g zelí
- 200 g uzeného masa
- a sůl pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
Oloupejte a nastrouhejte brambory. Smíchejte je s moukou, vejci, solí a pepřem. Vypracujte těsto. Vyválejte knedlíky a nechte je na vlhkém utěrku chvíli odpočinout. Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou cibuli a zelí. Přidejte nakrájené uzené maso a osolte podle chuti. Vložte knedlíky do vařící vody a vařte asi 15 minut. Nakonec je vyjměte a podávejte s restovaným zelím a uzeným masem.