Cheesecake s bílou čokoládou
Cheesecake bez námahy a pečení
Ingredience
Tělo
- 250 g máslové sušenky
- 125 g máslo
- 2 pl mléko
Krém
- 350 ml šlehačka
- 250 g mascarpone
- 150 g Smetanový sýr
- 70 g moučkový cukr
- 200 g bílá čokoláda
Ganache
- 150 g bílá čokoláda
- 75 ml šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
Máslo necháme rozpustit, přidáme mleté máslové sušenky a mléko. Dostaneme kompaktní těsto, které rovnoměrně vtlačíme do formy o průměru 22 cm a dáme do lednice, zatímco připravujeme krém.
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme trochu vychladnout.
Mezitím smícháme mascarpone s krémovým sýrem a moučkovým cukrem. Přimícháme trochu vychladlou čokoládu a opět dobře promícháme.
Ve druhé míse dobře ušleháme šlehačku. (Můžete přidat 1 smetanfix). Následně ji lehce vmícháme do první hmoty. Hotový krém rovnoměrně naneseme na korpus a vrátíme do lednice, zatímco připravujeme ganache.
Smetanu zahřejeme na plotně na mírném ohni a necháme v ní čokoládu rozpustit za stálého míchání. Nalijeme na cheesecake a necháme ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.