Zdroj: Juanmonino from Getty Images Signature
Chapadla z kalamárů s těstovinami
Toto je recept na výborné chapadla z kalamárů s těstovinami. Je to jednoduché, lehké a chutné jídlo, které je ideální pro letní večeře.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 500 g chapadla z kalamárů
- 300 g těstoviny
- 200 g cherry rajčata
- 2 kus česnek
- 50 ml olivový olej
- 1 kus citron
Koření
- mletá paprika
- sůl
- černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte těstoviny dle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájený česnek. Opečte jej dokud nezíská zlatavou barvu.
Přidejte chapadla kalamárů a opékejte je přibližně 2 minuty z každé strany dokud nezískají zlatavou barvu.
Přidejte cherry rajčata, pokrájená na půlky, a orestujte je, dokud nezačnou povolovat. Poté přidejte špetku soli, pepře a mleté papriky.
Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte je s ostatními ingrediencemi. Pokud je jídlo příliš suché, můžete přidat trochu vody, ve které se vařily těstoviny.
Jídlo podávejte okamžitě, posypte ho nastrouhanou kůrou z citronu a pokapejte citronovou šťávou. Dobrou chuť!