Zdroj: Humoria from Getty Images
Česnekový likér
Toto není typický recept, který byste chtěli vyzkoušet kvůli chuti, ale kvůli zdraví. Jsem si jistá, že po prvním vyzkoušení této kouzelné, silné a zároveň zdravé tinktury si ji budete chtít doma vždycky opatřit do zásoby.
Ingredience
- 300 g Česnek
- 1⁄2 l Spirit
- 1⁄2 l vody
- 300 g med
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve oloupejte česnek a nakrájejte ho najemno.
Nakrájený česnek vložte do sklenice, zalijte lihem a pevně uzavřete. Je důležité použít čistý líh, který neobsahuje žádné přísady, to zaručuje nejlepší chuť.
Sklenici nechte na tmavém místě asi 3 týdny. Během této doby česnek dobře nasákne alkohol a vrátí své léčivé vlastnosti.
Po třech týdnech česnek sceďte a vyhoďte. Do tinktury přidejte med a vodu. Dobře promíchejte, aby se med zcela rozpustil. Nejlépe se mi osvědčil hustý přírodní med - jeho sladkost jemně kontrastuje s výraznou chutí česneku.
Tinkturu přelijte do tmavé láhve a uchovávejte na chladném místě.
Skladování tinktury po dobu několika měsíců ještě více zvýrazní její chuť a vůni.