INZERCE

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka je pikantní a chutná pomazánka z vajec, kysané zeleniny a majonézy, která pochází z Maďarska, ale je populární i v Česku a na Slovensku. Je ideální na chléb, tousty nebo jednoduché kanapky. Tento recept je jednoduchý a rychlý na příp

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 4 vařených vajec Přidáno do
  • 150 g sterilované kysané zeleniny okurky Přidáno do
  • papriky Přidáno do
  • cibule nejlépe maďarské Přidáno do
  • 1 malé cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce majonézy Přidáno do
  • 1 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 1 lžička mleté červené papriky pikantní nebo sladká Přidáno do
  • podle chuti Přidáno do
  • sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti Přidáno do
  • na ozdobu petržel nebo pažitka Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve vařte vejce natvrdo, zhruba 10 minut ve vroucí vodě. Poté je dejte do studené vody, abyste je mohli snadno oloupat.

2. Krok

Oloupaná vejce nasekejte nadrobno. Sterilovanou zeleninu také nasekejte nadrobno. Malou cibuli a česnek nakrájejte na velmi jemno nebo je prohladíte strouhátkem.

3. Krok

Ve středně velké míse smíchejte vejce, zeleninu, cibuli a česnek. Přidejte majonézu, hořčici a mletou červenou papriku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4. Krok

Chuť pomazánky doladíte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle svého vkusu. Pokud chcete pikantnější variantu, můžete přidat více červené papriky nebo trochu chilli.

INZERCE
5. Krok

Nechte pomazánku chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.

6. Krok

Podávejte budapešťskou pomazánku na chléb, tousty nebo jako náplň do kanapek. Ozdobte petrželí nebo pažitkou pro větší estetický efekt a lepší chuť.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1409 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Kuchticka

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka je pikantní a chutná pomazánka z vajec, kysané zeleniny a majonézy, která pochází z Maďarska, ale je populární i v Česku a na Slovensku. Je ideální na chléb, tousty nebo jednoduché kanapky. Tento recept je jednoduchý a rychlý na příp

30
Zápis
7
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejprve vařte vejce natvrdo, zhruba 10 minut ve vroucí vodě. Poté je dejte do studené vody, abyste je mohli snadno oloupat.

2. Krok

Oloupaná vejce nasekejte nadrobno. Sterilovanou zeleninu také nasekejte nadrobno. Malou cibuli a česnek nakrájejte na velmi jemno nebo je prohladíte strouhátkem.

3. Krok

Ve středně velké míse smíchejte vejce, zeleninu, cibuli a česnek. Přidejte majonézu, hořčici a mletou červenou papriku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

4. Krok

Chuť pomazánky doladíte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle svého vkusu. Pokud chcete pikantnější variantu, můžete přidat více červené papriky nebo trochu chilli.

5. Krok

Nechte pomazánku chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě propojily.

6. Krok

Podávejte budapešťskou pomazánku na chléb, tousty nebo jako náplň do kanapek. Ozdobte petrželí nebo pažitkou pro větší estetický efekt a lepší chuť.

Ingredience
4
vařených vajec
150 g
sterilované kysané zeleniny okurky
papriky
cibule nejlépe maďarské
1 malé
cibule
2 stroužky
česneku
2 Lžíce
majonézy
1 Lžíce
Hořčice
1
lžička mleté červené papriky pikantní nebo sladká
podle chuti
sůl čerstvě mletý černý pepř podle chuti
na ozdobu petržel nebo pažitka