Zdroj: Pixabay
Buchty se švestkami
Buchta se švestkami je tradiční český dezert, který zaručeně potěší každého milovníka ovoce. Tento recept vám ukáže, jak si tento oblíbený dezert připravit doma jednoduchým způsobem.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 70 g cukru
- 50 g droždí
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 70 g masla
- 600 g švestek
- lžička mleté skořice k posypání
- trochu moučkového cukru na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Do misky prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, sůl a promíchejte.
Přilijte mléko a přidejte vejce. Začněte hnětat těsto. Během hnětení přidejte rozpuštěné máslo. Hněte dokud není těsto hladké a lehce se odlepí od stěn misky.
Přikryjte misku a nechejte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud se objem nerozduplí.
Mezitím si připravte švestky. Omyjte je, odstraňte pecky a rozpůlte je.
Kynuté těsto rozválejte na pomoučněném povrchu na plát o tloušťce cca 1 cm. Na těsto rozložte připravené švestky a posypejte skořicí.
Těsto s ovocem pečlivě srolujte a přeneste do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
Nechte buchtu ještě asi 15 minut odpočinout a poté ji vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 45 minut, nebo dokud není buchta zlatohnědá.
Pečenou buchtu vyndejte z trouby a nechte ji zchladnout. Před podáváním posypte moučkovým cukrem. Buchta se švestkami je připravena!