Zdroj: kwasny221 from Getty Images
Boloňské špagety z mletého masa
Boloňské špagety z mletého masa, které máte na stole za 30 minut.
Ingredience
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 kus cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- 400 g rajčat v plechovce
- 1 lžička oregána
- špetka soli a pepře
- 400 g špaget
- Nastrouhaný parmazán na podávání
Nejnovější letáky
Postup
V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli až do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.
Přidáme mleté maso a důkladně ho osmažíme. Pomocí lžíce ho během smažení rozdělíme na menší kousky. Je důležité maso dobře osmahnout, aby bylo krásně křupavé.
Přidáváme rajčata v plechovce. Pokud používáte čerstvá rajčata, je lepší je nejdříve oloupat a nakrájet na malé kousky. Já osobně, preferuji rajčata v plechovce, která jsou v zimě intenzivnější na chuť.
Následně je ochutíme solí, pepřem a přidáme oregáno. Po promíchání necháme omáčku pod pokličkou asi 30 minut probublávat na mírném ohni.
Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu. Já vždy přidám lžíci olivového oleje do vody, aby se špagety nelepily.
Hotové špagety scedíme a promícháme s omáčkou. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.