INZERCE

Zdroj: kwasny221 from Getty Images

Boloňské špagety z mletého masa

Boloňské špagety z mletého masa, které máte na stole za 30 minut.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 400 g rajčat v plechovce Přidáno do
  • 1 lžička oregána Přidáno do
  • špetka soli a pepře Přidáno do
  • 400 g špaget Přidáno do
  • Nastrouhaný parmazán na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V hluboké pánvi na olivovém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli až do zlatova. Přidáme prolisovaný česnek a orestujeme.

2. Krok

Přidáme mleté maso a důkladně ho osmažíme. Pomocí lžíce ho během smažení rozdělíme na menší kousky. Je důležité maso dobře osmahnout, aby bylo krásně křupavé.

3. Krok

Přidáváme rajčata v plechovce. Pokud používáte čerstvá rajčata, je lepší je nejdříve oloupat a nakrájet na malé kousky. Já osobně, preferuji rajčata v plechovce, která jsou v zimě intenzivnější na chuť.

4. Krok

Následně je ochutíme solí, pepřem a přidáme oregáno. Po promíchání necháme omáčku pod pokličkou asi 30 minut probublávat na mírném ohni.

5. Krok

Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu. Já vždy přidám lžíci olivového oleje do vody, aby se špagety nelepily.

6. Krok

Hotové špagety scedíme a promícháme s omáčkou. Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty