INZERCE

Bibimbap Korea

Bibimbap je populární korejské jídlo, které se skládá z rýže, smíchané s různou zeleninou, masem a pikantním kořením. Jako takové je velmi flexibilní a lze ho přizpůsobit podle chuti nebo dostupných surovin.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g krátké zrnité rýže Přidáno do
  • 200 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 velké mrkve Přidáno do
  • 200 g špinavu Přidáno do
  • 200 g fazolových výhonků Přidáno do
  • 2 dcl sojové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce sezamového oleje Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 4 Lžíce gochujangu (korejské chilli pasta) Přidáno do
  • sekaná jarní cibulka, sezamová semínka (pro dozdobení) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rýži důkladně omyjte a nechte ji vařit dle návodu na obalu.

2. Krok

Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Fazolové výhonky a špenát krátce povařte, mrkvu poduste na troše oleje.

3. Krok

Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky a marinujte v sojové omáčce a sezamovém oleji.

4. Krok

Ve woku orestujte maso a následně restujte všechnu zeleninu zvlášť. Každou druh zeleniny ochuťte sojovou omáčkou.

INZERCE
5. Krok

V misce smíchejte gochujang pastu s lžičkou vody a oleje.

6. Krok

Vejce utepte na pánvi na troše oleje.

7. Krok

Na talíři nebo v míse rozložte rýži a na ni rozdělte maso a zeleninu. Na vrch položte vejce a zalijte gochujang omáčkou. Dozdobte jarní cibulkou a sezamem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Bibimbap Korea

Bibimbap je populární korejské jídlo, které se skládá z rýže, smíchané s různou zeleninou, masem a pikantním kořením. Jako takové je velmi flexibilní a lze ho přizpůsobit podle chuti nebo dostupných surovin.

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rýži důkladně omyjte a nechte ji vařit dle návodu na obalu.

2. Krok

Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Fazolové výhonky a špenát krátce povařte, mrkvu poduste na troše oleje.

3. Krok

Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky a marinujte v sojové omáčce a sezamovém oleji.

4. Krok

Ve woku orestujte maso a následně restujte všechnu zeleninu zvlášť. Každou druh zeleniny ochuťte sojovou omáčkou.

5. Krok

V misce smíchejte gochujang pastu s lžičkou vody a oleje.

6. Krok

Vejce utepte na pánvi na troše oleje.

7. Krok

Na talíři nebo v míse rozložte rýži a na ni rozdělte maso a zeleninu. Na vrch položte vejce a zalijte gochujang omáčkou. Dozdobte jarní cibulkou a sezamem.

Ingredience
300 g
krátké zrnité rýže
200 g
hovězího masa
2 velké
mrkve
200 g
špinavu
200 g
fazolových výhonků
2 dcl
sojové omáčky
1 Lžíce
sezamového oleje
4
vejce
4 Lžíce
gochujangu (korejské chilli pasta)
sekaná jarní cibulka, sezamová semínka (pro dozdobení)