INZERCE

Bibimbap Korea

Bibimbap je populární korejské jídlo, které se skládá z rýže, smíchané s různou zeleninou, masem a pikantním kořením. Jako takové je velmi flexibilní a lze ho přizpůsobit podle chuti nebo dostupných surovin.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g krátké zrnité rýže Přidáno do
  • 200 g hovězího masa Přidáno do
  • 2 velké mrkve Přidáno do
  • 200 g špinavu Přidáno do
  • 200 g fazolových výhonků Přidáno do
  • 2 dcl sojové omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce sezamového oleje Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 4 Lžíce gochujangu (korejské chilli pasta) Přidáno do
  • sekaná jarní cibulka, sezamová semínka (pro dozdobení) Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Rýži důkladně omyjte a nechte ji vařit dle návodu na obalu.

2. Krok

Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Fazolové výhonky a špenát krátce povařte, mrkvu poduste na troše oleje.

3. Krok

Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky a marinujte v sojové omáčce a sezamovém oleji.

4. Krok

Ve woku orestujte maso a následně restujte všechnu zeleninu zvlášť. Každou druh zeleniny ochuťte sojovou omáčkou.

5. Krok

V misce smíchejte gochujang pastu s lžičkou vody a oleje.

6. Krok

Vejce utepte na pánvi na troše oleje.

7. Krok

Na talíři nebo v míse rozložte rýži a na ni rozdělte maso a zeleninu. Na vrch položte vejce a zalijte gochujang omáčkou. Dozdobte jarní cibulkou a sezamem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty