Bibimbap Korea
Bibimbap je populární korejské jídlo, které se skládá z rýže, smíchané s různou zeleninou, masem a pikantním kořením. Jako takové je velmi flexibilní a lze ho přizpůsobit podle chuti nebo dostupných surovin.
Ingredience
- 300 g krátké zrnité rýže
- 200 g hovězího masa
- 2 velké mrkve
- 200 g špinavu
- 200 g fazolových výhonků
- 2 dcl sojové omáčky
- 1 Lžíce sezamového oleje
- 4 vejce
- 4 Lžíce gochujangu (korejské chilli pasta)
- sekaná jarní cibulka, sezamová semínka (pro dozdobení)
Nejnovější letáky
Postup
Rýži důkladně omyjte a nechte ji vařit dle návodu na obalu.
Mezitím očistěte a nakrájejte zeleninu na tenké proužky. Fazolové výhonky a špenát krátce povařte, mrkvu poduste na troše oleje.
Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky a marinujte v sojové omáčce a sezamovém oleji.
Ve woku orestujte maso a následně restujte všechnu zeleninu zvlášť. Každou druh zeleniny ochuťte sojovou omáčkou.
V misce smíchejte gochujang pastu s lžičkou vody a oleje.
Vejce utepte na pánvi na troše oleje.
Na talíři nebo v míse rozložte rýži a na ni rozdělte maso a zeleninu. Na vrch položte vejce a zalijte gochujang omáčkou. Dozdobte jarní cibulkou a sezamem.